PirateLib
Shoqëria Ruse dhe Kisha Ortodokse, Feja në Rusi pas Komunizmit Kopertina

Shoqëria Ruse dhe Kisha Ortodokse, Feja në Rusi pas Komunizmit

Shoqëria Ruse dhe Kisha Ortodokse shqyrton rolin social dhe politik të Kishës Ortodokse Ruse dhe marrëdhëniet e saj me shoqërinë civile në Rusinë postkomuniste. Ai tregon se si prelatët ortodoksë, klerikët dhe laikët kanë formësuar qëndrimet e rusëve ndaj pluralizmit fetar dhe ideologjik, të cilat nga ana e tyre kanë ndikuar në mënyrat se si rusët e kuptojnë shoqërinë civile, duke përfshirë ato të veçorive të saj - pluralizmin dhe lirinë e ndërgjegjes - që janë thelbësore për një demokraci funksionale. Ajo tregon se si kisha zyrtare, përfshirë Patriarkanën e Moskës, ka penguar zhvillimin e sho...

(Shfaq përshkrimin e plotë)
Etiketat
Shkenca Politike
Kategoritë
Shkenca Politike
ISBN
ISBN 10: 1134360827
ISBN 13: 9781134360826
Gjuhe
English
Data e publikimit
6/2/2004
Botues
Routledge
Autorët
Zoe Knox
Rating
Asnjë vlerësim ende
Diskutim publik "Shoqëria Ruse dhe Kisha Ortodokse, Feja në Rusi pas Komunizmit"
Postoni një koment të ri
Ne kemi gjetur 0 komente që plotësojnë atë pyetje
PirateLib Logo