PirateLib

Librat më të mirë të historisë të botuar në 2022

Krahasimi i librave kryesorë të historisë të botuar në vitin 2022. Renditur në përputhje me përdoruesit e verifikuar, votat e komunitetit, komentet dhe faktorë të tjerë.
Në këtë artikull, ne do të eksplorojmë librat e historisë të botuar në vitin 2022.

#1) Vendi i kuadrit: Si Kina u bë Partia Komuniste Kineze (ISBN 1742237487)

Që nga themelimi i Partisë Komuniste në Kinë pak më shumë se një shekull më parë, vendi ka arritur shumë. Por kush e bën ngritje të rëndë në Kinë? Dhe kush largohet me plaçkën? Vendi i Kuadrit vendos në qendër të vëmendjes 40 milionë kuadrot e vendit - menaxherët dhe zyrtarët qeveritarë të punësuar nga Partia Komuniste në pushtet për të mbrojtur ndërmarrjen e saj të madhe. Ky grup ka kapur kulturën dhe pasurinë e Kinës, duke përjashtuar zërat e qytetarëve të thjeshtë të këtij vendi të fuqishëm dhe të larmishëm. Historiani fitues i çmimeve John Fitzgerald fokusohet në historitë që Partia Komuniste tregon për veten e saj, duke eksploruar se si Kina funksionon si një shtet autoritar dhe duke zbuluar prodhimet monumentale të propagandës së Pekinit si një ndërtesë e brishtë e ndërtuar mbi supozime të dyshimta. Vendi i kuadrit është lexim thelbësor për këdo që dëshiron të kuptojë funksionimin e Partisë Komuniste Kineze dhe kufijtë e arritjeve të saj. “Duhen dekada vëzhgimi nga pacienti, përvoja dhe studimi i Kinës për të prodhuar një libër si ky. Vendi i kuadrove është i domosdoshëm për specialistët dhe publikun e gjerë.' - Anita Chan, Universiteti Kombëtar Australian "Një nga librat më të rëndësishëm për Kinën i shkruar që kur Xi Jinping mori pushtetin, Vendi i Kuadrit është një shpjegim mjeko-ligjor dhe i thellë i natyrës së vërtetë të Partisë Komuniste Kineze". -- John Lee, Instituti Hudson dhe Qendra e Studimeve të Shteteve të Bashkuara "Të gjithë të interesuarit për Kinën sot duhet të lexojnë këtë analizë therëse që shpjegon saktësisht se çfarë nënkuptojnë vetë udhëheqësit e Kinës duke e përshkruar vendin e tyre si një "shtet-parti". Duke shmangur shibboleths si "totalitare" dhe duke mos supozuar kurrë pashmangshmërinë e rrugëve që Kina ka ndjekur në të kaluarën ose do të marrë në të ardhmen, Fitzgerald na jep një përshkrim klinik shumë të nevojshëm të natyrës themelore të politikës kineze.' -- Peter Zarrow, Universiteti i Konektikatit

Etiketa:

  • Historia

Kategoritë:

  • Historia

Shpresojmë që lista jonë e librave më të mirë të historisë t'ju ketë argëtuar. Nëse jeni duke kërkuar për më shumë informacione të shkëlqyera, shikoni listat tona të tjera. Do të donim të dëgjonim sugjerime për listat e ardhshme në komentet më poshtë.
Diskutim publik
Postoni një koment të ri
PirateLib Logo