PirateLib
Борбата за душата на нацијата, чешката култура и подемот на комунизмот Корица

Борбата за душата на нацијата, чешката култура и подемот на комунизмот

Преку читање на големите публикации, оваа книга го пресоздава повоеното расположение симпатично за радикалните општествени промени, со што фрла сомнеж врз стандардниот поглед на доаѓањето на комунистите на власт. Исто така, покренува прашања за односот помеѓу војната и радикалните општествени промени, комунистичкото преземање на регионот и улогата на интелектуалците.
Тагови
Општествени науки
Категории
Општествени науки
ISBN
ISBN 10: 0742530248
ISBN 13: 9780742530249
Јазик
English
Датум на објавување
1/1/2005
Издавач
Rowman & Littlefield
Автори
Bradley F. Abrams
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Борбата за душата на нацијата, чешката култура и подемот на комунизмот"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo