PirateLib
Шпанската граѓанска војна, Советскиот Сојуз и комунизмот Корица

Шпанската граѓанска војна, Советскиот Сојуз и комунизмот

Во оваа привлечна книга Стенли Г. Пејн го нуди првиот сеопфатен наратив за советската и комунистичката интервенција во револуцијата и граѓанската војна во Шпанија. Тој ги документира со невидени детали советските стратегии, активностите на Коминтерната и улогата на Комунистичката партија во Шпанија од раните 1930-ти до крајот на граѓанската војна во 1939 година. неодамна достапен, Пејн го менува нашето разбирање за советските и комунистичките намери во Шпанија, за одлуката на Сталин да интервенира во шпанската војна, за општоприфатената окарактеризација на конфликтот како борба на фашизмот про...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Историја
Категории
Историја
ISBN
ISBN 10: 0300130783
ISBN 13: 9780300130782
Јазик
English
Датум на објавување
10/1/2008
Издавач
Yale University Press
Автори
Stanley G. Payne
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Шпанската граѓанска војна, Советскиот Сојуз и комунизмот"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo