PirateLib
Советскиот свет на американскиот комунизам Корица

Советскиот свет на американскиот комунизам

Тајниот свет на американскиот комунизам (1995), исполнет со откритија за тајните операции на Комунистичката партија во Соединетите Држави, создаде меѓународна сензација. Сега американските автори на таа книга, заедно со советскиот архивар Кирил М. Андерсон, нудат втор том од длабоко општествено, политичко и историско значење. Врз основа на документите што се ново достапни од руските архиви, Советскиот свет на американскиот комунизам дефинитивно ги демонстрира континуираните и интимни врски меѓу Комунистичката партија на Соединетите Американски Држави (КПУСА) и Москва. Во прецизното истражување...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Политички науки
Категории
Политички науки
ISBN
ISBN 10: 0300138008
ISBN 13: 9780300138009
Јазик
English
Датум на објавување
10/1/2008
Издавач
Yale University Press
Автори
Harvey Klehr
John Earl Haynes
Kyrill M. Anderson
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Советскиот свет на американскиот комунизам"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo