PirateLib
Квантот во хемијата, гледиште на експерименталист Корица

Квантот во хемијата, гледиште на експерименталист

Оваа книга го истражува начинот на кој квантната теорија стана централна за нашето разбирање на однесувањето на атомите и молекулите. Го разгледува начинот на кој ова лежи во основата на толку многу експериментални мерења што ги правиме, како ги толкуваме тие експерименти и јазикот што го користиме за да ги опишеме нашите резултати. Се обидува да даде приказ на квантната теорија и некои од нејзините примени во хемијата. Оваа книга е за истражувачи кои работат на експериментални аспекти на хемијата и сродните науки на сите нивоа, од напредни додипломци до искусни водачи на истражувачки проекти,...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Науката
Категории
Науката
ISBN
ISBN 10: 0470017627
ISBN 13: 9780470017623
Јазик
English
Датум на објавување
12/17/2005
Издавач
John Wiley & Sons
Автори
Roger Grinter
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Квантот во хемијата, гледиште на експерименталист"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo