PirateLib
Ерата на Парк Чунг Хи: Трансформацијата на Јужна Кореја Корица

Ерата на Парк Чунг Хи: Трансформацијата на Јужна Кореја

Во 1961 година, Јужна Кореја беше заглавена во сиромаштија. До 1979 година, имаше моќна индустриска економија и енергично граѓанско општество што доведе до демократија осум години подоцна. Овој том ја испитува трансформацијата како студија во политиката на модернизација, контекстуализирајќи многу историски нејаснотии во траекторијата на Јужна Кореја кон одржлив економски раст“.
Тагови
Историја
Категории
Историја
ISBN
ISBN 10: 0674072316
ISBN 13: 9780674072312
Јазик
English
Датум на објавување
1/1/2013
Издавач
Harvard University Press
Автори
Ezra F. Vogel
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Ерата на Парк Чунг Хи: Трансформацијата на Јужна Кореја"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo