PirateLib
Јазик за невронска симулација, систем за моделирање на мозокот Корица

Јазик за невронска симулација, систем за моделирање на мозокот

Симулација во NSL - Моделирање во NSL - Шематски систем за снимање - кориснички интерфејс и графички Windows - Јазик за моделирање NSLM - Јазик на скриптирање NSLS - Теорија на адаптивна резонанца - Перцепција на длабочина - Ретина - Приемни полиња - Мрежа за асоцијација за пребарување: учење на знаменитости и качување по рид - Модел на визуелно-моторно условно учење на приматите - Модуларен дизајн на окуломоторниот систем кај мајмуните - Кроули-Арбиб сакаден модел - церебеларен модел на сензоримоторна адаптација - учење да се заобиколи - Препознавање лице со совпаѓање со динамичка врска - Дод...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Медицински
Категории
Медицински
ISBN
ISBN 10: 0262731495
ISBN 13: 9780262731492
Јазик
English
Датум на објавување
1/1/2002
Издавач
MIT Press
Автори
Alfredo Weitzenfeld
Michael A. Arbib
Amanda Alexander
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Јазик за невронска симулација, систем за моделирање на мозокот"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo