PirateLib
Реквием за комунизмот Корица

Реквием за комунизмот

Во Реквием за комунизмот, добротворната организација Скрибнер ја испитува политиката на мемориската инпостиндустриска литература и уметност. Писателите и уметниците од вториот свет во Европа одговорија на последната социјалистичка криза со дела кои се движат од трезен опис до меланхолична фиксација. Оваа книга е првото истражување на ова културно поле. Денес, кога културите на Источна и Западна Европа се спојуваат во Инфобанот на доцниот капитализам, вториот свет се остава зад себе. Европската унија ги прогласи за застарени структурите кои некогаш ги дефинираа и ги поврзуваа индустриските град...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Чл
Категории
Чл
ISBN
ISBN 10: 0262693275
ISBN 13: 9780262693271
Јазик
English
Датум на објавување
1/1/2005
Издавач
MIT Press
Автори
Charity Scribner
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Реквием за комунизмот"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo