PirateLib
Религии на патот на свилата, предмодерни модели на глобализација Корица

Религии на патот на свилата, предмодерни модели на глобализација

Врз основа на најновите истражувања и стипендии, ова ново ревидирано и ажурирано издание на Религиите на патот на свилата ги истражува величествените градови и егзотичните народи кои ги сочинуваат романтичните поими на колонијалната ера додека испитува како културните традиции патувале и кај луѓето со кои се среќава патот на свилата.
Тагови
Религија
Категории
Религија
ISBN
ISBN 10: 0230621252
ISBN 13: 9780230621251
Јазик
English
Датум на објавување
5/15/2010
Издавач
Palgrave Macmillan
Автори
Richard Foltz
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Религии на патот на свилата, предмодерни модели на глобализација"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo