PirateLib
Филантропија во рамен свет, инспирација преку глобализација Корица

Филантропија во рамен свет, инспирација преку глобализација

Отворен, искрен и предизвикувачки, овој визионерски водич ги разгледува силите кои работат во создавањето на глобалниот филантропски свет на утре. Тоа е задолжително читање за секој собирач на средства и непрофитен менаџер кој сака да се натпреварува и да успее во денешниот свет без граници. Овој привлечен и практичен ресурс открива како вашата непрофитна организација може да стане пофлексибилна, прилагодлива и меѓународен во пристапот за да и помогне да ги преживее претстојните предизвици. „Јон е инспириран собирач на финансиски средства: мудар, инвентивен, енергичен, незадржлив. Ако сакате д...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Бизнис
Економија
Категории
Бизнис и економија
ISBN
ISBN 10: 0470478012
ISBN 13: 9780470478011
Јазик
English
Датум на објавување
3/23/2009
Издавач
John Wiley & Sons
Автори
Jon Duschinsky
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Филантропија во рамен свет, инспирација преку глобализација"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo