PirateLib
Нови пресметковни парадигми, менување на концепциите за она што е пресметливо Корица

Нови пресметковни парадигми, менување на концепциите за она што е пресметливо

Оваа извонредна изложба на сложена тема ги испитува новите случувања во теоријата и практиката на пресметување од математичка перспектива, со теми кои се движат од класична пресметливост до сложеност, од биопресметување до квантно пресметување. Оваа книга е погодна за истражувачи и дипломирани студенти по математика, филозофија и компјутерски науки со посебен интерес за логиката и основните прашања. Најкорисни за дипломираните студенти се анкетните трудови за пресметлива анализа и биолошко пресметување. Логичарите и теоретските физичари исто така ќе имаат корист од оваа книга.
Тагови
Компјутери
Категории
Компјутери
ISBN
ISBN 10: 0387685464
ISBN 13: 9780387685465
Јазик
English
Датум на објавување
11/28/2007
Издавач
Springer Science & Business Media
Автори
S.B. Cooper
Benedikt Löwe
Andrea Sorbi
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Нови пресметковни парадигми, менување на концепциите за она што е пресметливо"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo