PirateLib
Предавања за статистичка физика и протеинско преклопување Корица

Предавања за статистичка физика и протеинско преклопување

Оваа книга воведува пристап кон превиткување на протеини од гледна точка на кинетичката теорија. Има многу податоци за виткање на протеини, но неколку предлози се достапни за механизмот што го води процесот. Овде, претставени за прв пат, се предлозите за можните насоки за истражување, развиени од авторот во соработка со C. C. Lin. Првата половина од оваа непроценлива книга содржи концизен, но релативно целосен преглед на релевантните теми од статистичката механика и кинетичката теорија. Вклучува стандардни теми како што се термодинамиката, распределбата на Максвел-Болцман и теоријата на ансамб...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Науката
Категории
Науката
ISBN
ISBN 10: 9812561439
ISBN 13: 9789812561435
Јазик
English
Датум на објавување
1/1/2005
Издавач
World Scientific
Автори
Kerson Huang
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Предавања за статистичка физика и протеинско преклопување"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo