PirateLib
Фокусирајте се на 3D програмирање на теренот Корица

Фокусирајте се на 3D програмирање на теренот

Добредојдовте во светот на 3D програмирањето на теренот. Сега можете да се оттргнете од калапот за компјутерски игри со необични позадини и да создадете неверојатни пејзажи за вашите ликови да ги истражуваат. Фокусирајте се на 3D програмирањето на теренот ви ги дава вештините што ви се потребни за да го направите токму тоа. Оваа книга ги сведува на земја звучните, апстрактни концепти за да можете всушност да ги спроведете во пракса. Ги опфаќа трите најприфатени решенија за рендерирање на терен, геомипмапирање, четири дрвја и ROAM. Се дискутираат и техниките за мапирање на текстура и осветлувањ...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Компјутери
Категории
Компјутери
ISBN
ISBN 10: 1592000282
ISBN 13: 9781592000289
Јазик
English
Датум на објавување
1/1/2003
Издавач
Course Technology
Автори
Trent Polack
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Фокусирајте се на 3D програмирање на теренот"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo