PirateLib
Реформи на државните претпријатија во Кина: индустриски пристап и пристап на извршниот директор Корица

Реформи на државните претпријатија во Кина: индустриски пристап и пристап на извршниот директор

Многу е напишано за реформата на кинеските државни претпријатија (ЈП) по влијанието на реструктуирањето врз процесот на економски реформи во Кина во последната деценија. Сепак, како главен корен на социјалните и економските промени, малку е дискутирано надвор од описот на недостатоците на државните претпријатија и нивното севкупно влијание врз економијата. Оваа книга дава подлабока анализа на државните претпријатија преку проценка на процесот на трансформација на единаесет специфични индустрии, со упатување на состојбата на конкуренцијата, влијанието на членството во СТО и предизвиците со кои ...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Бизнис
Економија
Категории
Бизнис и економија
ISBN
ISBN 10: 1134142919
ISBN 13: 9781134142910
Јазик
English
Датум на објавување
1/24/2007
Издавач
Routledge
Автори
Leila Fernandez-Stembridge
Juan Antonio Fernandez
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Реформи на државните претпријатија во Кина: индустриски пристап и пристап на извршниот директор"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo