PirateLib
Банкарството во Централна и Источна Европа 1980-2006, Од комунизмот до капитализмот Корица

Банкарството во Централна и Источна Европа 1980-2006, Од комунизмот до капитализмот

Компаративна структура и опфаќа широк број земји во транзиција во своето истражување, оваа сеопфатна книга го прегледува развојот на банкарските системи во Централна и Источна Европа од комунистичката ера до денес. Земајќи низа земји како Унгарија, Полска, Чешка, Словачка, Бугарија, Романија, Хрватска, Русија, Украина, Белорусија, Казахстан, Узбекистан, Барисиц - економист во Централната банка на Австра - ја анализира еволуцијата на правните основи, банкарска супервизија, главните извори на средства, обврски, приходи и поврзани промени на банките, банкарски кризи, реструктуирање, програми за р...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Бизнис
Економија
Категории
Бизнис и економија
ISBN
ISBN 10: 1134087748
ISBN 13: 9781134087747
Јазик
English
Датум на објавување
9/12/2007
Издавач
Routledge
Автори
Stephan Barisitz
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Банкарството во Централна и Источна Европа 1980-2006, Од комунизмот до капитализмот"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo