PirateLib
Водич за хемичари за функционална теорија на густина Корица

Водич за хемичари за функционална теорија на густина

„Хемичарите запознаени со конвенционалната квантна механика ќе аплаудираат и ќе имаат голема корист од ова особено поучно, темелно и јасно напишано изложување на функционалната теорија на густината: нејзината основа, концепти, термини, имплементација и перформанси во различни апликации. Корисниците на DFT за структура, енергија, и пресметките на молекуларните својства, како и студиите за механизмите на реакција, се водени кон оптималниот избор на најефикасните методи. Браво!“ Пол фон Рагу Шлејер „Оваа книга убаво ја пополнува видлива дупка во библиотеката на пресметковниот хемичар, која дава ш...

(Прикажи целосен опис)
Тагови
Науката
Категории
Науката
ISBN
ISBN 10: 3527802819
ISBN 13: 9783527802814
Јазик
English
Датум на објавување
11/18/2015
Издавач
John Wiley & Sons
Автори
Wolfram Koch
Max C. Holthausen
Rating
Сè уште нема оцена
Јавна дискусија "Водич за хемичари за функционална теорија на густина"
Објавете нов коментар
Најдовме 0 коментари кои го задоволуваат тоа барање
PirateLib Logo